Espai obert i lliure de reflexions
Header image

Un moment històric

Publicat per Marta Llorens en Articles d'opinió

Catalunya esta vivint un moment històric i així ho ha entès el president Artur Mas. La gran mobilització ciutadana de l’11 de Setembre l’ha empès a convidar tots els catalans a manifestar-se a les urnes el proper 25 de novembre per exercir el seu dret a l’autodeterminació. L’objectiu és ambiciós ja que es tracta de garantir que el país pugui continuar essent i pugui seguir prosperant en el futur com no ho ha fet durant els darrers trenta anys.

Després del cop de porta que el govern de Mariano Rajoy var donar la setmana passada a la proposta de Pacte Fiscal que el Parlament havia aprovat, s’obria una nova etapa. Des de CiU ni podíem obviar la manifestació de la Diada ni tornar a emprendre el frustrant al temps que inútil camí de dur el Pacte Fiscal a les Corts, quan ja d’entrada sabíem que les aspiracions dels catalans no serien escoltades. Tot plegat, significa l’inici d’una nova etapa en la qual els ciutadans de Catalunya hauran de decidir quins camins cal emprendre en el futur. Davant d’un moment excepcional com el que vivim, calen decisions excepcionals i per això el president Mas ha decidit convocar eleccions al Parlament per al proper dia 25 de novembre. Demostra que ha entès i ha recollit el missatge de la societat catalana. I ara toca traslladar la veu del carrer a les urnes.

Aquesta no es una posició ni irresponsable ni arrauxada. Volem obrir un procés que permeti mesurar la nostra força com a país, sense dividir-lo ni cercar enemics interiors o exteriors. Ens legitima una història mil·lenària, una democràcia i unes institucions de les més antigues d’Europa, una identitat forjada al llarg dels segles i una llengua pròpia i sobretot una persistent voluntat de ser. És una decisió meditada i conseqüent. No en va el president Mas s’ha compromès amb els ciutadans a assumir personalment l’èxit o el fracàs d’aquest procés que ara tot just comença. El 25 de novembre els catalans tenim la paraula.

Article publicat a e-notícies,

Share and Enjoy

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Deixar un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>