Espai obert i lliure de reflexions
Header image

Dues maneres de fer

Publicat per Marta Llorens en Articles d'opinió

El motiu pel qual el president Artur ha convocat les eleccions al Parlament del 25-N és donar veu als catalans i a les catalanes perquè puguin expressar a les urnes el futur que desitgen després de la massiva manifestació de l’Onze de Setembre. I ha pres aquesta decisió després que el govern del PP hagi fet un cop de porta a les aspiracions catalanes del Pacte Fiscal que havia estat aprovat per àmplia majoria al Parlament de Catalunya.

Aquesta és la realitat i la constant relació entre Catalunya i l’Estat espanyol. Davant de les reclamacions catalanes per l’abusiu dèficit fiscal, sempre hi ha hagut la mateixa resposta: no toca o es fa veure que es canvia alguna cosa que en el fons no modifica res de substancial. Així a cada ocasió s’ha afirmat que teníem el millor finançament de la història encara que les xifres continuaven demostrant que el dèficit fiscal no baixava i que la manca d’inversions en infraestructures al nostre país empitjorava any rere any.

Que Catalunya pagui 16.000 milions d’euros a Espanya cada any sense cap retorn és clarament abusiu i injust. Com també són injustes les reaccions viscerals que el desig dels catalans d’emprendre un camí nou ha aixecat en importants sector espanyols. No cal recórrer a la hemeroteca per fer recull de disbarats. Ahir mateix Alicia Sánchez Camacho alertava que es posen en perill les pensions dels catalans i dies enrere va gosar dir que els pagesos no cobrarien d’Europa en una Catalunya independent o que els títols universitaris catalans no tindrien validesa dins la UE. Però aquesta no és la única veu que atia la por. També n’hi ha d’altres que es dediquen a desprestigiar el sentiment dels catalans o que reescriuen la historia i diuen que Catalunya no existeix com a nació.

Sembla mentida que els faci tanta por que un poble pugui expressar-se en llibertat. Quina enveja fa el procés que s’ha obert al Regne Unit davant la reivindicació d’Escòcia. La diferencia és que allà parlen del que vol cadascuna de les parts i en cap moment s’han sentit amenaces polítiques o econòmiques. Només s’ha sentit dir que hi haurà referèndum perquè creuen profundament en la democràcia. El resultat el dirimiran a les urnes.

Article publicat a e-notícies

Share and Enjoy

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Deixar un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>