Espai obert i lliure de reflexions
Header image

Els catalans volen corresponsabilitat

Publicat per Marta Llorens en Articles d'opinió

Diumenge passat els catalans i catalanes vam decidir la composició del Parlament que volem per a aquesta propera legislatura i ho vam fer amb la participació electoral més elevada en unes eleccions al Parlament de Catalunya, palesant la importància, neguit i transcendència personal i col·lectiva que donem al que es decideixi en aquests propers anys.
Del resultat dels comicis es desprenen molts missatges que caldrà estudiar i reflexionar amb objectivitat en els propers temps, per poder donar una resposta encertada.

Per a mi avui tres missatges són clars: el suport àmpliament majoritari al dret a decidir, el dret a l’autodeterminació que des de fa 81 anys defensem a Unió Democràtica de Catalunya, la comprensió o resignació davant les polítiques d’ajustos, però amb un repartiment diferent de la càrrega i el mandat que la governabilitat i el procés per la realització de la consulta sigui gestionat per més d’un grup de la cambra.

Aquest 25 de novembre els catalans i catalanes, tot i que molt lluny del que desitjàvem i esperàvem, han tornat a donar a CiU la responsabilitat de liderar el govern de Catalunya i el procés de consulta. Però la ciutadania també ha deixat clar, molt clar que CiU no ho ha de fer tota sola i que altres forces polítiques també s’han d ‘arremangar en aquest nou escenari..

Ja he dit que no han estat els resultats que esperàvem ni desitjàvem des de CIU, i m’atreveixo a dir que encara menys des d’Unió. Tampoc els que s’anunciaven en cap de les enquestes publicades, tot i que en la feta per “The Guardian” després de la explosió immoral i esperpèntica del Mundo ja va indicar una clara tendència a la baixa en les nostres expectatives. Amb tot, CIU continua essent, i amb molta diferència, la principal força política del país i la que té el mandat democràtic de liderar el govern de Catalunya en els propers anys, però faríem una lectura parcial, sinó veiéssim també el mandat democràtic que aquest lideratge, és a dir, aquesta responsabilitat, ha de ser compartida amb altres formacions polítiques. Aquesta ha estat la voluntat del poble.

Per aquest motiu, des de CiU buscarem la millor manera d’articular la governabilitat de Catalunya obrint el diàleg amb altres forces polítiques com Esquerra Republicana i el PSC. És l’hora de la política, que s’assumeixin responsabilitats sense mirar els interessos de partit, ni el curt termini. És l’hora de donar respostes a les necessitats dels catalans i de les catalanes, de negociar reforçant allò que ens uneix i buscant complicitats en allò que ens separa de manera que del Parlament surti un govern fort, estable i capaç d’abordar el reptes que tenim plantejats.

No serà ni fàcil, ni còmode. La crisi fa que res sigui fàcil o còmode, però amb voluntat i responsabilitat ens en sortirem. Els catalans han decidit que CiU no pot fer-ho tota sola. Així ho hem entès nosaltres i així esperem que ho hagin entès la resta de partits.

Article publicat a Catalunya Press.

Share and Enjoy

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Deixar un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>